Nu i-au lăsat nici măcar o țigară

Polițiștii de frontieră se confruntă aproape zilnic cu tot felul de situații , multe dintre ele care contravin legii. Pe 15 iulie, imediat după miezul nopții, un cetățean român a avut intenția de a intra în țară, venind din Republica Moldova, de a introduce o importantă cantitate de pachete de țigări. Numai că, planurile de a obține profit destul de bun pe care credea că-l poate obține din comercializarea la negru a țigărilor, a fost dejucat de polițișii de frontieră. Trebuie menționat că numai în primele trei luni ale acestui an, au fost confiscate la granițele țării, tigarete în valoare de 47,3 milioane de lei.

“În ziua de 15 iulie, în jurul orei 00.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni-jud. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Igor M., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza județului Vaslui, la volanul unui autoturism marca Dodge, înmatriculat în România. Pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în locuri special amenajate în podeaua, portierele și aripile din spate ale autoturismului, 86.620 de țigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Conform prevederilor legale, țigările, în valoare de 59.306 lei și mașina, în valoare de 22.822 lei, au fost confiscate.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *