Partidul de extremă dreapta ”Forță și Determinare” din Ungaria,vrea să candideze la alegerile parlamentare din 2018

Foto: adevarul.ro

Foto: adevarul.ro

În Ungaria,  o nouă mișcare a apărut pe scena politică, iar cei câteva sute de militanți s-au adunat zilele trecute în suburbia Vecses din Budapesta pentru a se face cunoscută, fluturând steaguri cu tentă rasistă. Potrivit agenției de presă Reuters, evenimentul a fost relatat pe larg de presa națională. Noua mișcare se autodefinește ca fiind de extremă dreapta și dorește înființarea unui partid numit ”Forță și Determinare” care să aibă o agendă rasistă opunându-se mișcărilor liberale. Intenția mișcării nou formate este de a candida prin viitorul partid la alegerile din 2018 cu o platformă radicală, opusă liberalismului și imigrației.

Partidul ”Forţă şi Determinare”, pare mai radical decât orice altă formaţiune de pe scena politică a Ungariei. Acest lucru a fost evidențiat chiar de la prima întânire a liderilor  mișcării cu simpatizanții săi, prin atitudinea și  limbajul folosit. Balázs László, unul dintre liderii mişcării, a ţinut un discurs la această întrunire în care a afirmat că Europa a dat dovadă de o ”toleranţă bolnavă” în ceea ce priveşte minorităţile şi fluxul de migranţi.”Zeci de milioane îngroașă rândurile arabilor, africanilor și țiganilor, care nu vor da dovada de toleranță după ce își vor da seama de puterea pe care le-o dă ponderea demografică.  Comunitatea noastră etnică trebuie să fie pe primul loc.  Nu există egalitate”, a spus el.

Un alt lider, Zsolt Tyirityan, a prezentat Europa ca fiind un “spațiu vital” invocat de ideologia nazistă: “Istoria lumii se câștigă și se pierde prin populație, prin lupta pentru spațiul vital și lupta de a păstra spațiul vital. Oricine spune altceva ori suferă de iluzii, ori minte. Oricum am privi lucrurile, cel mai puternic câștigă întotdeauna.  Am conștiința rasei. Sunt mândru că sunt un european alb. Îmi rezerv dreptul de a apăra asta”.

Tyrityan a reluat și poziția cunoscută a premierul ungar Viktor Orban privind statul neliberal. “Declarăm război liberalismului. Acesta este principalul nostru dușman și vom face totul pentru a-i distruge idealurile în rândul publicului. Acești oamen își pierd naționalitatea, conștiința de rasă și în curând identitatea sexuala. Astfel de oameni trebuie alungați din spațiul nostru vital”.

Dupa discursul lui Tyirityan, un simpatizant i-a cerut un autograf pe un exemplar nou din Mein Kampf, cartea lui Adolf Hitler.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *