Incredibil! O consilieră cultiva legume lângă morminte și apoi le comercializa

Foto: Reporter NTV

Foto: Reporter NTV

Să se mai spună că nu se face agricultură în România. În urmă cu 6-7 ani, sau cel puțin așa spun localnicii din localitatea Murfatlar, județul Constanța, la câțiva metri de cimitirul turco-tătar, o consilieră a primăriei a construit împreună cu soțul ei, cateva sere pentru legume. Roșii, ardei, castraveți, fasole, au fost cultivate în serele dintre morminte. Localnicii spun că întreprinzătoarea consilieră vindea produsele la piața și le era, de multe ori, teamă să nu se îmbolnăvească consumând legumele crescute lângă morminte. Bineînțeles, comercializarea legumelor era ilegală ca și serele pe care le construise, neavând dovadă de la primărie că era producător.. Se zvonea că serele ar fi fost construite acolo pentru că ar fi existat o înțelegere între consilieră și reprezentanții minorității musulmane. „Ei trebuiau să ne anunţe în primul rând pe noi, noi nu avem nicio înştiinţare, nicio informare, nici scrisă, nici verbală pe această temă”, a declarat, însă, Murat Iusuf, reprezentantul cultului musulman.

Afacerea poate ar mai fi durat mult și bine dacă unii localnici nu ar fi ”îndrăznit” s-o supere pe doamna consilier reclamând-o la primar. : „În urma unei sesizari făcute de cetățeni am aflat și noi despre acele solariii. Nu e normal, primaria a dat în administrare terenul Uniunii Turco-Tarare pentru cimitir, dar între timp au apărut aceste sere”, a spus Valentin Saghiu, primarul de la Murfatlar. Pentru isprava sa, consiliera a fost amendată cu suma de 9.600 lei și obligată să demoleze serele construite printre morminte.

Pierzându-și încrederea în fața localnicilor, fiind criticată și arătată peste tot cu degetul, consiliera și-a dat demisia din Consiliul Local.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *