Invazie de șerpi în județul Alba

Localnicii comunei Pianu de Sus și satului Strungari, județul Alba, sunt îngroziți de ceea ce se întâmplă în zona în care locuiesc. Șerpii și șopârlele le-au invadat gospodăriile. Paroxismul invaziei a fost atins într-o duminică la amiază, când puhoiul de oameni ieșiți de la slujba de duminică a trebuit să ”cedeze trecerea” mai multor șerpi care traversau drumul principal al comunei”. Adulții, dar mai ales copiii sunt înspăimântați de puhoiul de șerpi ce a venit din senin în zona.

”Ceea ce se întâmplă la ora actuală pe raza comunei este oarecum o situație fără precedent. Fără îndoială că există reptile în toate zonele din țară, și la noi au fost și în alți ani, însă anul acesta numărul este mult mai mare. Practic, ne confruntăm cu o mică invazie a acestora, a declarat Marin Petruse, primarul comunei Pianu.

Şerpii preferă pentru înmulţire locurile umede, iar cum anul acesta a plouat des şi mult, au avut condiţii favorabile.  Șerpii nu sunt veninoși dar simpla lor prezență prin grădini și prin gospodăriile localnicilor provoacă panică și o stare deloc plăcută. Unii localnici se înspăimântă de ei și îi omoară. Până în prezent nu s-a semnalat niciun incident major, nimeni nu a fost mușcat de șerpi.  Autoritățile dintr-o comună din Alba caută în prezent o firmă specializată în combaterea reptilelor.

” Am constatat că ar fi bine să încerc să găsesc o firmă autorizată şi care să aibă calitatea să distribuie acei repelenţi pentru îndepărtarea reptilelor. Noi nu suntem criminali, nu vrem să-i omorâm, ci doar să-i trimitem în pădure. În ultimele săptămâni aproape în fiecare zi cineva îmi spune că a văzut sau omorât un şarpe. (…) Este o situaţie fără precedent, au ajuns în gospodăriile oamenilor. Nu sunt şerpi de apă sau de casă, ci şerpi de pădure, a mai spus primarul Marin Petruse”.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *