Fraudă de 3,8 milioane de lei făcută de o rețea infracțională din România

Foto: PS News

Foto: PS News

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București su organizat în cu7rsul zilei de vineri, 21 iulie, o acțiune de prindere în flagrant delict a unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu articole textile. Un grup de 13 persoane cu vârsta între 27 și 57 de ani , a fost surprins în timp ce descărca un autotren cu haine, la un depozit din județul Ilfov. Verificările au continuat cu 25 de percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Buzău și Constanța, la locuințele persoanelor bănuite, la societățile comerciale angrenate în activitatea infracțională, precum și la instituții. În urma perchezițiilor, s-au ridicat documente contabile, unități de calcul și aproximativ 200.000 de euro.

Cercetările au continuat și pe parcursul zilei de sâmbătă prin efectuarea de controale în Capitală și în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava și Vâlcea.

Din cercetări a reieșit că, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o rețea infracțională de distribuție a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte și încălțăminte, fără documente legale.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăți cu sediul în Burgas — Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia și Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi. Prejudiciul de aproximativ 3,8 milioane de lei constă în neplata TVA și a impozitului pe profit.

Polițiștii au pus în aplicare 9 mandate de aducere și, până în acest moment, față de liderul grupării și alți doi membri s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *