Incendiul de vegetație din Valea Cernei a fost stins

Foto: Impact in Gorj

Foto: Impact in Gorj

În urmă cu trei zile, din cauza valului de căldură caniculară ce s-a abătut asupra țării noastre, au izbucnit focare de incediu în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din județul Mehedinți. Condițiile atmosferice au favorizat extinderea incendiului de vegetatie pe o arie de câte 10-12 hectare pe ambele piscuri ale versantului muntos. Potrivit declarațiilor ISU Mehedinți au fost mobilizate aproape 100 de forțe, pompieri și jandarmi, la care s-a adăugat și un elicopter SMURD cu dispozitiv Bambi Bucket pentru localizarea focarelor de incendiu. După eforturi neîntrerupte timp de trei zile ale autorităților, abia azi, sâmbătă, se poate spune că ultimele focare de incendiu au fost lichidate.

Incendiul a fost lichidat începând cu ora 14,40. În lupta pompierilor cu focul, pe lângă sprijinul IGAv, care ne-a pus la dispoziție elicopterul dotat cu dispozitiv de stingere Bambi-Backet, vremea este de partea noastră, în zonă începând să plouă. Pompierii vor rămâne însă în supraveghere”, a declarat Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinți.

La intervenția de sâmbătă dimineață au participat 20 de pompieri militari și patru rangeri ai Parcului Național Domogled — Valea Cernei, care au fost sprijiniți, ca și în zilele trecute, de elicopterul IGAv.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *