Nu mai contenesc scandalurile de la Primăria Ploiești

De la alegerile locale de anul trecut, scandalurile dintre primarul Ploieștiului, Adrian Dobre (PNL) și viceprimarul George Pană (ALDE), nu se mai opresc. Motivele sunt atât de variate încât nici ei nu8 țin minte de la ce s-au luat. Ceea ce este de rținut, sunt din partide diferite. Și la alte primării din țară sunt componențe  diferite ale echipei din conducerea acestora, dar la Ploiești cu siguranță situația este mai cu moț. Lăsând gluma de-o parte, la Primăria Ploiești chiar se întâmplă lucruri foarte ciudate. Unii directori nu semneaza de frica DNA-ului, viceprimarii au colectat semnături pentru izgonirea primarului, iar acesta crede că tot ce mișcă în instituție, îi este potrivnic. Deunăzi, toți jurnaliștii ploieșteni au primit din partea biroului de presă al primăriei o scrisoare deschisă din partea primarului prin care vrea să facă publică situația încărcată de elemente negative de la Primărie. O publicăm pentru că și ploieștenii au dreptul să știe și să-și formeze o părere despre cei care-i conduc.

           

                                                                COMUNICAT DE PRESĂ
           Distinși concetățeni,

Mă adresez astăzi dumneavoastră pentru că este important să știți că Ploieștiului i s-a făcut o profundă nedreptate de către guvernul Mihai Tudose. 

            Orașul nostru a primit ZERO FONDURI de la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea unor proiecte de dezvoltare locală prin intermediul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Printre proiectele depuse în termen, conform legii, și nu cum au fost și sunt lansate petarde în spațiul public, se numără:- modernizare intrare Ploiești dinspre Bucov (strada Ștrandului),- modernizare Cartier Buna Vestire, – extindere rețele subterane cartier Albert,  – construcție pasaj peste calea ferată între străzile Depoului și Mimiului, în zona Podului de Lemn etc.

            Așa cum ați putut constata, ca primar al municipiului Ploiești, am avut un principiu de la care nu m-am abătut: acela al instaurării legalității în activitatea Primăriei și al neimplicării politicului în nicio decizie importantă a instituției. Acesta este și motivul pentru care, ca primar, am acordat o autoritate fără precedent celor doi vice-primari: Cristian Ganea de la PSD și George Pană de la ALDE. Fără calcule politice, doar în scopul armonizării tuturor intereselor pentru dezvoltarea orașului. Pentru a le oferi ploieștenilor orașul pe care îl merită.

            Guvernul a decis că trebuie să pedepsească ploieștenii pentru că au votat un primar de altă culoare politică. Altfel nu se explică decizia lor, în contextul în care de gestionarea proiectelor PNDL s-a ocupat exclusiv viceprimarul ALDE, George Pană. I-am delegat aceste competențe tocmai pentru ca Ploieștiul și ploieștenii să nu fie afectați de faptul că au votat un primar liberal, știind cum funcționează, din nefericire, gândirea politicianistă a șefilor acestei organizații de partid.

            Așa cum reiese din comunicările oficiale ale primăriei, documentele transmise de noi au fost depuse în termenul legal și instituția a răspuns tuturor clarificărilor solicitate de Ministerul Dezvoltării pentru fiecare proiect, nu se poate trage decât următoarea concluzie: interesele Ploieștiului și ale ploieștenilor sunt sacrificate din calcule politice meschine. În atare condiții, așa cum reiese din toate documentele aflate la primărie, principalul responsabil pentru această situație este, fără niciun echivoc, domnul viceprimar George Pană. Pe cale de consecință, solicit doamnei ministru Grațiela Gavrilescu, președinte al organizației ALDE Prahova, să-i retragă imediat sprijinul politic pentru funcția de viceprimar și să nominalizeze o altă persoană pentru această funcție. Închei subliniind că, indiferent de jocurile politice, Ploieștiul își va recăpăta statutul de oraș modern pe care îl merită. 

 

Cu respect, 

            Adrian Dobre

            Primarul Municipiului Ploiești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *