Cerul s-a dezlanțuit la Bulz, județul Bihor

Foto: ISU Bihor

Foto: ISU Bihor

O furtună puternică s-a abătut duminică seară peste localitatea Bulz din județul Bihor. După o ploaie torențială a căzut grindina într-o vijelie asemănătoare cu o tornadă. La marginea localității Bulz există un camping unde își petreceau weekendul peste 100 de persoane. Copaci smulși din rădăcină, apa curgând în șuvoaie, oameni țipând îngroziți de coșmarul pe care îl trăiau. Acesta este tabloul tragediei de duminică seara de la Bulz. Când cerul s-a dezlănțuit câțiva turiști au reușit să părăsească campingul și să ajungă în casele sătenilor, aflate la marginea localității. Dar majoritatea turiștilor nu au mai putut evita furtuna adapostindu-se cum au putut prin corturi sau mașini. Tragedia, însă, s-a năpustit violent peste turiști rănind 16 persoane iar un cetățean în vârsta de 60 de ani și-a găsit sfârșitul în autoturismul în care se adăpostise, dar peste care s-a prăbușit un copac.

”Sunt două campinguri de corturi la intrarea spre Bulz, unul pe stânga, altul spre dreapta. Ambele sunt afectate. Au căzut mai mulți plopi foarte mari, groși, vreo șapte-opt plopi, scoși din rădăcină de furtună. O mașină a fost distrusă, cu un decedat, încă două persoane în mașină au fost preluate de ambulanțe, una în stare de șoc, una rănită nu foarte grav. În celălalt camping un copac a căzut peste un cort. Acolo trei persoane, una în stare gravă, două în stare medie, nu foarte grave. Sunt echipaje de la ISU, de jandarmi, poliție și civili care ajută să caute printre copacii căzuți, să nu fie și alte persoane prinse sub crengi”, a spus prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a menționat că mai multe ambulanțe au plecat spre camping din Bihor și de la Cluj. Potrivit dr. Hadrian Borcea, șeful SMURD, în ce privește două persoane, din cele trei în stare gravă, ajunse la Spitalul Județean din Oradea, una dintre ele prezintă un traumatism cranian sever, iar a doua atât un traumatism cranian cât și unul toracic.

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a anunțat că la nivelul județului Bihor a fost activat planul roșu de intervenție.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *