Escroci bănuiți de furturi din locuințe prin metoda ”Pomana”, prinși în flagrant la Ploiești

Foto: IPJ Prahova

Foto: IPJ Prahova

Zeci de persoane au fost păcălite prin metoda ”Pomana” în județul Prahova și București, una dintre cele mai periculoase metode de înșelăciune apărute în România în ultimii ani. Polițiștii prahoveni au început efectuarea mai multor percheziții domiciliare la persoane bănuite de furturi din locuințe prin metoda ”Pomana”. Acțiunea polițiștilor a demarat după ce patru escroci au fost prinși în flagrant folosind această medodă. Aceștia tocmai reușiseră să sustragă aproximativ 15.000 de lei din locuința unei persoane din Ploiești.

Modul în care membrii grupului, constituit din 5 persoane, ar fi acționat în acest caz, precum și în alte situații sesizate în municipiile București și Ploiești, dar și alte localități din Prahova, se referă la faptul că două persoane de sex feminin, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în locuință.

”De asemenea, aceștia ar fi oferit și o sumă de bani cu același titlu, însă au înmânat persoanei vătămate o bancnotă de valoare mare, solicitând un rest de bani, pentru a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuința. Ulterior, ar fi creat un pretext pentru a îndepărta persoana vătămată din încăpere, una din cele două femei bănuite reușind să sustragă restul de bani”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.

Polițiștii ploieșteni, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale, efectuează în acest moment percheziții la 7 locuințe din Ploiești, precum și în Mizil și în comuna Șirna la domiciliile celor implicați în aceste infracțiuni.

Din cercetările efectuate până în prezent, persoanele vizate sunt în special cele vârtsnice, iar prejudiciul este de aproximativ 80.000 de lei.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *