Ioan Mircea Pascu, europarlamentar: ”Să ne păstram în continuare calmul și … capul”.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozon nu mai contenește cu amenințările la adresa persoanelor care au luat vineri decizia să nu permită aeronavei ruse să survoleze spațiul aerian al României.

“Răspuns, desigur, va exista. Vom stabili cu exactitate cine a fost spatele acestor decizii la Chișinău, București, Budapesta, Bruxelles. Vom identifica persoanele care au luat aceste decizii. Sancțiunile noastre vor fi pe măsură și foarte punctuale”, a avertizat vicepremierul rus.

Declarația a fost făcută de Dmitri Rogozin într-un interviu acordat sâmbătă presei ruse, unde a mai spus că Rusia va pregăti “sancţiuni speciale” împotriva celor care au împiedicat vizita vicepremierului rus în Republica Moldova, din care un fragment a fost difuzat de postul de televiziune “Rossia 24”.

La același post de televiziune Rogozin a mai afirmat că: „Răspunsul va fi, desigur. Trebuie să se determine cu exactitate cine a fost în spatele acestor decizii la Chişinău, Bucureşti, Budapesta, Bruxelles. Vom stabili persoanele care au luat aceste decizii. Sancţiunile noastre vor fi speciale”, a declarat Rogozin.

De asemenea, Rogozin cere măsuri drastice împotriva României şi Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către vicepremierul rus într-o postare pe Facebook. De menționat că mesajul fost publicat în jurul orei 2 noaptea [ora Moscovei], după care a fost șters de pe pagina vicepremierului, relatează Deschide.md.

Rogozin a provocat cu bună-ştiinţă scandalul diplomatic dintre România şi Rusia, după ce avionul la bordul căruia se afla nu a fost lăsat să survoleze teritoriul românesc. Opinia aparţine vicepreşedintelui Parlamentului European, Ioan Mircea Pasu, care a afirmat: „Mizând pe faptul că se va întâmpla la fel, a forțat lucrurile, ca să poată să îi amenințe din nou pe “nenorociții” de români! În plus, fiind vorba de evenimentele de acum 25 de ani din Transnistria, provocate de separatiștii sprijiniți de Moscova, dar puse în cârca Moldovei și României, dădea “bine” să creeze un incident care să-i permită să acuze încă o dată România

Să ne păstram în continuare calmul și … capul”.

La cele întâmplate vineri, Ministerul deExterne rus, citat de agenția de presă TASS a calificat aceasta drept o “provocare deliberată, care aduce un prejudiciu serios relațiilor bilaterale”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *