Cutremur cu magnitudinea de 4,6 s-a produs azi în Vrancea

Foto: Lamet Company

Foto: Lamet Company

La ora 13:27, s-a produs un seism cu magnitudinea de 4,6 per scara Richter, la adâncimea de 96,6 Km, în zona Vrancea. Seismul a fost resimtit slab in unele localitati din Moldova si Muntenia. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că seismul  s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km) și Târgu Secuiesc (56km) și București. . Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli.

În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

“Cutremurul se încadrează în activitate seismică normală a zonei Vrancea, unde de obicei se produc lunar între 10-15 cutremure. Acest seism nu a produs replici. În ultima perioadă s-au produs cutremure în această zonă între 2 și 4 grade, dar și în alte părți, dar de magnitudine mică. Nu sunt semne de îngrijorare și nu are rost să ne alarmăm. Activitatea seismică anul acesta a fost în limita zonei Vrancea, doar în februarie am avut acel seism de 5 grade pe Richter. Repet, nu e nimic îngrijorător”, a precizat Constantin Ionescu, directorul INCDFP.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *