DNA încearcă să facă un pic de curățenie la Guvern. Cine sunt deranjați?

Procurorii DNA au efectuat, marți, percheziții la cinci birouri din cadrul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, care are sediul în Palatul Victoria. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017” se arată într-un comunicat DNA.

Potrivit Hotnews.ro, procurorii verifică un concurs de angajare, în cadrul Ministerului delegat pentru Relația cu Parlamentul, condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose, concurs care ar fi fost trucat pentru o fostă jurnalistă, Iulia Teodorescu. Aceasta a fost consilier la SGG și fostă purtătoare de cuvânt la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul în Guvernul Cioloș. De asemenea, News.ro afirmă că perchezițiile au avut în vedere și alte angajări în posturi publice.

În afară de aceste angajări pe ”pile” , conform STIRIPESURSE.RO, vizat de procurorii DNA ar fi și Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, apropiat al lui Liviu Dragnea. De acolo au fost ridicate documente. Menționăm că acesta fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său,iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut amenințări cu plângeri penale la DNA.

,,Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, mai spune în comunicat, DNA.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *