La naștere s-a văzut că în abdomenul fătului mai era un făt

Foto: Bzi.ro

Foto: Bzi.ro

La spitalul Bilal din Thane, în apropiere de orașul Mumbai, s-a produs un caz șocant de foetus-in-foetu, adică, un caz foarte rar de făt în făt. Mama, o tânără cu vârsta de 19 ani, a născut un făt, în abdomenul căruia se dezvoltase un alt făt.

“În scanările postnatale, am depistat un alt copil pe jumătate format cu creier, mâini și picioare într-un sac fetal din abdomenul copilului. Mama a rămas însărcinată cu gemeni. Dar un geamăn s-a dezvoltat în corpul celuilalt geamăn, ceea ce a dus la apariția unui copil gazdă și a geamănului său parazit, care a crescut 13 săptămâni iar apoi creșterea s-a oprit”, a declarat Bhavna Thorat, medic radiolog.

De fapt, Acesta e un caz foarte rar de făt în făt, o anomalie congenitală în care un fetus malformat și parazit crește în corpul unui copil.

Copilul s-a născut la 20 iulie, iar săptămâna trecută a trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru înlăturarea geamănului parazit.

Operația a avut loc la 25 iulie și a fost efectuată de chirurgii pediatri, care au înlăturat geamănul nenăscut de circa 7 cm lungime și care cântărea în jur de 150 de grame.

“Nu au existat complicații. Atât mama, cât și copilul sunt în continuare internați dar sunt în stare bună”, a declarat ginecologul Neena Nichlani pentru DPA.

Medicii susțin că numai 100 de astfel de cazuri au fost documentate în întreaga lume. Se estimează că un caz de foetus-in-foetu apare o dată la 500.000 de nașteri.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *