Europarlamentarul Laurențiu Rebega: ”România există! Există prin noi și prin faptele noastre de fiecare zi!”

Foto: Stiripesurse

Foto: Stiripesurse

Aflat la primul mandat, Laurențiu Rebega este unul dintre europarlamentarii activi ai Parlamentului Europei.  Așa cum și recunoaște, prin activitatea sa ca eurodeputat susține ideologic și participativ apărarea libertăților individuale, a suveranității naționale și protejarea libertăților de exprimare în toate formele ei. În acest context, Laurențiu Rebega a organizat mai multe întâlniri cu cetățenii români unde a pus în dezbatere și analiză diferite proiecte proprii pe care le putem cuprinde într-o frază foarte sugestivă: ”Pentru o Românie mai bună, într-o Europă mai dreaptă!”. Ultima conferință care face parte dintr-o serie de dezbateri pe această temă, a fost organizată la București, în care s-a vorbit despre ”Locul României în Uniunea Europeană”. Invitați de onoare la conferință au fost Monica Tatoiu și Ion Dedu, membru în Comisia Permanentă a Consiliului de Mediere.

În deschiderea conferinței, Laurențiu Rebega a ținut să amintească celor aproximativ 150 de persoane venite din București dar și din țară că: ” Proiectul Uniunii Europene este cel de a face din conflict și competiție, cooperare și pace! Pentru aceasta, însă, este nevoie de o condiție: entitățile recunoscute să fie egale în drepturi și îndatoriri! Dacă, la un moment dat, unii devin „mai egali” decât ceilalți, toată construcția se prăbușește! Acesta este, acum, marele risc cu care se confruntă Uniunea Europeană!”.

În condițiile în care trăim într-o lume plină de frământări sociale și politice, europarlamentarul român și-a exprimat cu optimism și încredere punctul său de vedere în ceea ce privește chiar tema conferinței: ”România există! Există prin noi și prin faptele noastre de fiecare zi. Pentru această Românie trebuie să ne ridicăm noi, acum, și să spunem: Suntem aici și vrem să construim o țară liberă și bogată, împreună cu toate celelalte țări ale Europei!”.

Lucian Ionescu

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *