“Științescu” așteaptă proiecte care să-i implice activ pe copii și tineri

Foto: Fun Science

Foto: Fun Science

Fundația Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian — American Foundation și Federația Fundațiilor Comunitare din Romania oferă finanțări nerambursabile pentru proiecte educaționale care stimulează pasiunea pentru științe în rândul copiilor și tinerilor.

Programul este susținut de Romanian — American Foundation și în alte zone din țară, prin competiții similare de proiecte desfășurate de fundațiile comunitare locale.

“De cunoștințele în științe, tehnologie, inginerie și matematică depinde capacitatea noastră de a dezvolta produse mai noi și mai eficiente, de a ne îmbunătăți sănătatea, de a găsi surse de energie mai curate și mai eficiente, de a proteja mediul. Credem că apropierea deliberată și senină a elevilor către aceste domenii, apropiere pe care vrem să o facilităm prin acest program, este un prim pas spre un viitor în care vrem să privim cu încredere”, a declarat Bianca Daniță, coordonator program.

La acest fond, denumit “Științescu”, pot aplica organizații nonguvernamentale, inclusiv asociații studențești, asociații de părinți sau asociații ale școlii, unități de învățământ, și grupuri de inițiativă. Toate documentele completate trebuie să fie trimise până la data de 31 august 2017. Valoarea totală a fondurilor acordate prin program este de 63.500 de lei.

“Științescu așteaptă proiecte care să-i implice activ pe copii și tineri (clasele V — XII) în activități care să le trezească interesul pentru științe. Activitățile se vor desfășura în perioada septembrie 2017 — ianuarie 2018, în municipiul Ploiești”, se precizează în comunicat.

Potrivit unui comunicat al Fundației Comunitare Prahova, fiecare proiect selectat poate beneficia de o finanțare între 1.000 și 12.000 de lei, cei interesați beneficiind și de instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *