Ghinion și de data aceasta… Judecătorul sârb se afla în concediu de odihnă

Foto: B1.ro

Foto: B1.ro

În România subiectul Sebastian Ghiță a luat-o pe urmele Elodiei. Dacă nu ar fi tragic, ar fi de tot râsul. După ce Ghiță s-a jucat ca de-a ”hoții și vardiștii” cu autoritățile române, acum, fricțiunile din labirintul justiției par să nu mai aibă sfărșit. Parafrazândul pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, ”vara nu-i ca iarna”, putem spune că dacă în iarna anului trecut autoritățile române nu știau nici când Ghiță a părăsit țara, nici unde  se ascunde, nici cine l-a ajutat, dacă l-a ajutat cineva să plece, etc, acum pe timpul verii, s-au iscat alte ”piedici”.

Și de când se chinuie justiția română măcar să-l audieze pe inculpat, dar să-l mai și aducă în țară. Tentative de încercări au mai existat, dar eșuate cu un brio tipic românesc.

Pe 5 iulie, Tribunalul Prahova anunța, prin intermediul unui comunicat de presă, că omul de afaceri Sebastian Ghiță nu va putea fi audiat prin videoconferință la termenul din 6 iulie. De ce? Motivul comunicat de instanța din Serbia a fost ”imposibilitatea ” tehnică.

Nici pe 22 iulie audierea lui Ghiță nu a fost posibilă, întrucât au fost probleme în privința conexiunii care, la un moment dat, s-a întrerupt, neputând fi refăcută, iar interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autoritățile sârbe nu s-a prezentat la acel termen.

La termenul prevăzut pentru 9 august, Tribunalul Prahova a anunțat : “S-a acordat termen la 19 septembrie, ora 11,00, pentru audierea inculpatului. Nu s-a putut desfășura videoconferința întrucât instanța din Serbia a comunicat că judecătorul desemnat să participe la această procedură este în concediu de odihnă până la 15 septembrie”.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *