Un nou atac terorist la Paris

În această dimineață, un automobil marca BMW a intrat în plin într-un grup de militari participanți la operațiunea de patrulare Sentinelle, în suburbia pariziană Levallois-Perret.  Prefectura Departamentului Hauts-de-Seine evocă un ‘act a priori voluntar’ în legătură cu acest incident, care intervine la patru zile după o tentativă de atac împotriva unei alte patrule antiteroriste la Turnul Eiffel din Paris. Potrivit comunicatului emis de ministrul apărării francez, Florence Parly: ”Șase militari din Regimentul 35 Infanterie Belfort au fost răniți, între care trei mai grav, fără ca viața să le fie pusă în pericol”.

La fața locului a fost instalat un perimetru de securitate, potrivit AFP. Mai multe zeci de polițiști municipali și militari se află în fața clădirii de 12 etaje cu vedere spre parc. Autorul atacului a reușit să fugă de la locul incidentului, fiind în prezent căutat de forțele de securitate franceze.

“Autorul, care a fugit, este căutat intens de către poliție. Ancheta în curs de desfășurare va determina motivele sale și împrejurarile în care a acționat” se mai arată în comunicat. Ministrul a condamnat de asemenea, “cu cea mai mare fermitate acest act laș, care nu va afecta cu nimic hotărârea armatei de a acționa pentru securitatea francezilor”.

Un Consiliu al Apărării s-a întrunit la Palatul Elysee la ora locală 09:00 (07:00 GMT), fiind prezenți președintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe și miniștrii de interne și apărării, Gerard Colomb și Florence Parly.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *