Ceaiul miraculos din semințe de pepene roșu

O cură de pepene roșu este binevenită în fiecare vară. Este delicios, răcoritor şi are proprietăţi detoxifiante, diuretic și nu conține multe calorii ceea ce recomandă pepenele roșu în dietele pentru slăbit. După unele studii ale cercetătorilor americani, o felie de pepene roşu în fiecare zi ar putea preveni chiar și bolile de inimă.
Cercetătorii au efectuat teste pe şoareci hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi şi au descoperit că pepenele roşu încetinea viteza cu care se acumulau lipoproteinele cu densitate joasă (LDL). LDL sunt o formă de colesterol „rău”, care duce la înfundarea arterelor şi boli de inimă.
Dar, în afata de miezul delicios, medicii atrag atenţia asupra faptului că seminţele de pepene îmbunătăţesc funcţionarea inimii, memoria şi capacitatea de concentrare, graţie faptului că sunt bogate în fier, magneziu, vitaminele A, B şi C, antioxidanţi, calciu şi mangan. Seminţele de pepene roşu conţin cantităţi importante de citrulină, compus organic cu numeroase proprietăţi antioxidante. Citrulina este eficientă în combaterea a diferite afecţiuni, precum hipertensiunea arterială, ateroscleroza şi pietrele la rinichi. Consumul de seminţe de pepene verde poate mări cantitatea de proteine vegetale pe care ar trebui să le conţină dieta noastră. Potrivit datelor Departamentului Agriculturii din SUA, seminţele de pepene verde sunt bogate în magneziu, extrem de necesar în organismul nostru şi indispensabil sportivilor pentru a preveni sau a trata contracţiile musculare. Zincul din seminţe are un aport uriaş asupra bunei funcţionări a sistemului imunitar.
Potrivit healthylifetricks.com, seminţele de pepene roşu au un efect benefic asupra sistemului digestiv şi sunt extrem de eficiente ca diuretic. Seminţele de pepene roşu conţin cantităţi importante de citrulină, compus organic cu numeroase proprietăţi antioxidante. Citrulina este eficientă în combaterea a diferite afecţiuni, precum hipertensiunea arterială, ateroscleroza şi pietrele la rinichi. Dar cum se folosesc aceste semințe pentru a fi benefice organismului nostru? Vă oferim rețeta unui ceai care este ușor de preparat și foarte benefic.
În primul rând, trebuie să măcinaţi patru linguri de seminţe de pepene, pe care ulterior le veţi fierbe în doi litri de apă, timp de 15 minute. Lichidul se consumă două zile la rând, se ia o zi de pauză şi se continuă în acest fel timp de patru săptămâni.
Este recomandabil să păstraţi şi să uscaţi seminţe de pepene vara pentru a putea prepara acest ceai şi în sezonul rece. Medicii atrag atenţia asupra faptului că seminţele de pepene îmbunătăţesc funcţionarea inimii, memoria şi capacitatea de concentrare, graţie faptului că sunt bogate în fier, magneziu, vitaminele A, B şi C, antioxidanţi, calciu şi mangan.
Elena Jula