Ministrul Sănătății, Florian Bodog, promite că debirocratizează sistemul medical

Foto: www.libertatea.ro

Foto: www.libertatea.roMihai Tudose, Buvern, Ministerul Sanatatii, 

În urmă cu două săptămâni, cazul prezentatoarei TV Magda Vasiliu Stoian a atras atenția premierului Mihai Tudose, care în ședința de Guvern din 27 iulie a trasat sarcini concrete ministrului Sănătății de a concepe un proiect prin care să descongestioneze birocrația din sistemul sanitar.

“E în public un caz, care în fapt nu face altceva decât să atragă atenția asupra birocrației care a ajuns la cote extreme (…) și în cadrul Ministerului Sănătății (…) și mai ales că cei care se lovesc de această birocrație sunt oameni bolnavi. 400.000 de hârtii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist. (…) Nu sunt sportivi de performanță cei aflați în situația aceasta. Și vă rog frumos cât de curând — hai să spunem două săptămâni — și un proiect pe care să ni-l prezentați, închegat, de reducere a birocrației în acest sens. Nu se poate ca cineva care este la tratament în străinătate să fie nevoit să vină în țară ca să demonstreze dincolo că e bolnav”.

La ședința de Guvern de joi, 10 august, ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a prezentat cu proiectul promis în care figurează măsurile propuse pentru reducerea birocrației în domeniul sănătății: “Debirocratizăm activitatea medicilor de familie, desființăm o serie de acte, pe care le considerăm inutile, și studiem posibilitatea ca, în ceea ce privește eliberarea concediilor medicale, aceasta să se facă electronic, pentru a scădea birocrația și în acest domeniu”.

Ministrul Sănătății a precizat că a depus, miercuri, la Guvern, propunerile pentru debirocratizarea actului medical. “Împreună cu președintele Casei Naționale de Asigurări, cu consultarea tuturor actorilor implicați, am depus în cursul zilei de astăzi la cabinetul secretarului general al Guvernului propunerile cu calendare și cu termene foarte clare în ceea ce privește debirocratizarea actului medical”, a spus Bodog.

Potrivit ministrului Sănătății, toate actele legislative care vor fi modificate vor respecta procedura de transparență decizională și de consultare cu toți cei implicați.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *