Patriarhia Română a donat aparatură medicală către douăzeci de spitale de pediatrie

Foto: arhiepiscopiabzvn.ro

Foto: arhiepiscopiabzvn.ro

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, au reușit să adune din donații 65 de mii de euro, bani folosiți pentru achiziționarea unor aparate de ultima generație, ce au fost donate către douăzeci de spitale de pediatrie din țară.  Evenimentul a avut loc pe data de 9 august la sala Conventus a Palatului Patriarhiei, în prezența Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul României i-a felicitat pe donatori și a subliniat necesitatea investiției, titrează agenția de presă Basilica.

”Ne bucurăm că acești credincioși, care vin să se roage, să caute sănătatea sufletească prin rugăciune, spovedanie și împărtășire la Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, se ocupă și de sănătatea trupească a celor care sunt bolnavi”, a precizat Părintele Patriarh.

Aparatele respective sunt utilizate la reducerea stresului la copii, printr-o procedură neinvazivă. Datorită configurației de ultimă generație, aparatele nu necesită consumabile și permit memorarea rezultatelor a 100 de pacienți pe aparat.

Voluntarii coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru au mai ajutat și alte spitale din țară, dar și din București.

”Darul Sfânt al vieții trebuie păstrat și cultivat, făcut roditor potrivit voii lui Dumnezeu. Considerăm că știința medicală împreună cu rugăciunea ajută foarte mult în spitalele noastre, și mai ales în spitalele pentru copii. Sunt o mulțime de copii care suferă și au nevoie de îngrijire, iar aparatura medicală performantă îi ajută mult pe medici”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *