Klaus Iohannis: “până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul”

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis a participat duminică la manifestările celei de-a V-a ediţii a Săptămânii Haferland. Festivalul cultural este dedicat promovării zonei săseşti din Transilvania. Sute de participanţi la eveniment s-au bucurat de bucatele tradiţionale specifice zonei dar şi de programele culturale ce au avut loc în localitatea Criţ. Cu această ocazie Klaus Iohannis a vorbit despre bucuria de a participa la un asemenea eveniment amintind şi de faptul că mulţi saşi deşi au părăsit România, se întorc în număr mare pentru a participa la evenimente de acest fel. Klaus Iohannis profitând de prezenţa unui numeros public a vorbit şi despre importanţa şi însemnătatea Centenarului Marii Uniri, eveniment ce la avea loc în anul 2018.

“Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (…) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important și chiar dacă pentru unii pare doar că au trecut 100 de ani este mare lucru pentru că, după părerea mea, România în acești 100 de ani a dovedit că dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o țară care între timp este o țară puternică în regiune, o țară stabilă, (…) și mai mult este o țară care contribuie la dezvoltarea și stabilitatea întregii regiuni. Putem să spunem că în ultimii 100 de ani am făcut pași importanți și hotărâți înainte într-o direcție bună”, a spus Iohannis duminică, la Criț.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, arătând că “până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *