Poliția spaniolă nu a confirmat dacă bărbatul împușcat luni la 10 km de Barcelona este teroristul căutat prin Interpol

În cursul zilei de luni, publicația spaniolă  La Vanguardia a dat publicității faptul că principalul suspect al atacului de săptămâna trecută de la Barcelona, a fost arestat în localitatea Sant Sadurni de Noya. Poliția spaniolă nu a confirmat însă această știre, dar pe Twitter a scris că un incident a fost în curs de desfășurare la Subirats, localitate aflată la 10 km.

De asemenea, alte publicații spaniole, cum ar fi El Pais sau radioul Cadena Ser, au spus că un bărbat care purta o bandă explozivă a fost împușcat în Subirats. Încă nu a fost confirmat dacă acest bărbat este Younes Abouyaaqoub.

Younes Abouyaaqoub de 22 de ani, considerat de poliția spaniolă ca fiind principalul suspect al atacului în care au murit 15 persoane iar alte 120 au fost rănite, a fost dat în urmărire prin Interpol. Atentatul de pe bulevardul central Las Ramblas, în centrul turistic al Barcelonei, a fost organizat de 12 membri ai unei celule teroriste. Aceeași bandă de teroriști, conform informațiilor poliției spaniole, ar fi organizat și atacul de la Cambrils.

La București, președintele României, Klaus Werner Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe de la Ambasada Spaniei. La fel au făcut și mai mulți oficiali români în semn de solidaritate cu poporul spaniol care este tragic încercat prin astfel de atentate teroriste.

Lucian Ionescu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *