Pământul s-a cutremurat din nou în Italia

Luni seară, la Ischia, o mică insulă turistică din Italia, s-a produs la orele 20.57 (19.57 GMT), un cutremur cu epicentrul situat la o adâncime de 10 kilometri la nord-vest de insulă. Evaluat inițial la magnitudinea 3,6 de Institutul național de geofizică, seismul a fost revizuit ulterior la 4,0 grade Righter.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

O femeie a murit la Casamicciola, în nordul micuței insule turistice, ucisă de cărămizile căzute de la prăbușirea bisericii Purgatoriului.

Pompieri au anunțat pe Twitter că mai multe clădiri s-au prăbușit și numeroase edificii au fost avariate. De asemenea, unicul spital de pe insulă a fost serios avariat fiind necesară evacuarea bolnavilor și a personalului medical. Lângă spital au fost amplasate corturi pentru primirea și îngrijirea raniților. Până în prezent au fost aduse 30 de persoane pentru îngrijiri medicale.

Protecția civilă a anunțat că trei copii au fost salvați fiind scoși de sub dărâmături. Localnicii și turiștii speriați au ieșit pe străzi, mai ales după ce s-au confruntat și cu o pană de energie electrică.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *