Un autocar plin cu românce s-a răsturnat pe o șosea în nord-vestul Germaniei

Un autocar în care se aflau 50 de persoane s-a răsturnat în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul țării, pe o șosea între Bad Essen și Schwagstorf, în apropiere de Bohmte-Leckermühle. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 10.30. Conform poliției germane, în autocar se aflau aproape în exclusivitate românce, care lucrau ca muncitoare sezoniere în agricultură. Din informațiile primite de la poliția locală, 38 de persoane sunt rănite ușor, iar șase au suferit răni grave internate în spital. La locul accidentului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție, mașini de pompieri, 17 ambulanțe și două elicoptere. O pasageră a rămas prinsă sub autocar, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a fi descarcerată.

Într-un comunicat al Ambasadei României se arată că:”Precizăm că operațiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfășurare. În funcție de informațiile oficiale transmise de autoritățile locale, vom reveni cu date actualizate. Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul și păstrează în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

De asemenea, în districtul Osnabrück a fost pusă la dispoziție o linie telefonică gratuită, cu numărul 0541/500300, la care se oferă informații, inclusiv în limbile română și polonă, celor care se tem că printre răniți se află și persoane apropiate.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *