Jocul din curtea școlii de pe Arena Națională. Portughezii de la Sporting Lisabona au umilit FCSB cu scorul de 5-1

Foto: Libertatea.ro

Foto: Libertatea.ro

Formația portugheză Sporting Lisabona a făcut un meci mare pe Arena Națională din București în fața echipei de fotbal FCSB, contând pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Scorul de 5-1 (1-1) pentru echipa lusitană a arătat diferența dintre ceea ce înseamnă să fii fotbalist și doar un jucător de fotbal. Diferența de valoare a fost incontestabilă arătând încă odată, dacă mai era cazul, că fotbalul românesc este valoros doar la nivel declarativ. ”Găleata” cu goluri vărsată de portughezi pe Arena Națională în poarta ”apărată” de Florin Niță, a arătat că mai avem mult timp până să învățam ceva fotbal pentru a nu ne mai face de râs în fața fotbaliștilor adevărați. Deocamdată ne justificăm eșecurile prin faptul că echipele care joacă, cu adevărat fotbal, ar fi mai bogate decât ale noastre. Nimic mai fals! Adevărul este că pentru valoarea jucătorilor noștri și pentru ceea ce se investește, cu foarte mici excepții, este prea mult.

După 0-0 la Lisabona, FCSB a sperat timp de o oră că poate ajunge din nou în grupele Champions League. Sporting a câștigat meritat și și-a reconfirmat valoarea, în fața unei echipe care a intrat timorată în meci.

Chiar din primele 15 minute ale meciului Sporting a preluat controlul jocului și a avut un sfert de oră de forcing, vicecampioana României ieșind rareori din propriul careu.

Bruno Fernandes (5) a avut prima tentativă la poarta lui Niță, dar Momcilovic a reușit să blocheze șutul.

Oaspeții au deschis scorul prin ivorianul Doumbia (13), care a trimis fulgerător în plasă din șase metri, mingea scăpată de sub control de Bruno Fernandes.

FCSB a egalat prin Junior Morais (20), care a reluat în plasă mingea respinsă de Rui Patricio la șutul lui Denis Alibec.

În repriza a doua a portughezii au lăsat ”joaca” la o parte și au arătat cum se joacă fotbalul adevărat. Oaspeții au marcat al doilea gol, prin argentinianul Marcos Acuna, lansat excelent pe contraatac de Bruno Fernandes (60). Sporting s-a desprins decisiv în min. 64, când Gelson Martins a înscris la capătul unui nou contraatac. Lusitanii au marcat din nou, prin Bas Dost (75), care a reluat simplu în plasă după o pasă de geniu a lui Gelson Martins. Al cincilea gol al echipei portugheze a fost marcat de Rodrigo Batalla (88), la capătul unui atac prelungit.

Sporting va juca în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară în ultimii patru ani.

FCSB (fosta Steaua) a jucat ultima oară în grupele Champions League în sezonul 2013/14, FCSB va evolua în grupele Europa League, tragerea la sorți fiind programată vineri.

Seydou Doumbia (13), Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75) și Rodrigo Battaglia (88) au marcat pentru oaspeți. Golul formației bucureștene a fost înscris de Junior Morais (20).

Au evoluat echipele:

FCSB: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 6. Ionuț Larie, 15. Marko Momcilovic, 12. Junior Morais — 23. Ovidiu Popescu, 8. Lucian Filip — 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (10. Florin Tănase, 46), 22. Cătălin Golofca (9. Harlem Gnohéré, 62) — 7. Denis Alibec (căpitan; 98. Dennis Man, 81). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 13. Marian Pleașcă, 20. Vlad Achim, 29. William Amorim.

Sporting: 1. Rui Patrício — 92. Cristiano Piccini, 4. Sebastian Coates, 22. Jérémy Mathieu, 5. Fabio Coentrao — 16. Rodrigo Battaglia — 8. Bruno Fernandes, 23. Adrien Silva (căpitan; 25. Radosav Petrovic, 71) 9. Marcos Acuna, 77. Gelson Martins (11. Bruno César, 80) — 88. Seydou Doumbia (28. Bas Dost, 59). Antrenor: Jorge Jesus.
Rezerve neutilizate: 18. Romain Salin — 10. Alan Ruiz, 45. Iuri Medeiros, 55. Tobias Figueiredo.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *