Campioana României la fotbal, FC Viitorul Constanța, a fost eliminată din Europa League (4-0), (7-1)

Nici FC Viitorul Constanța, nu a avut o soartă mai bună decât celelalte echipe românești la fotbal. După ce a pierdut cu 3-1 acasă în fața mult mai experimentatei echipe austriece Red Bull Salzburg, modesta echipă a ”regelui” Hagi a fost din nou umilită. Joi seara, în meciul contând pentru manșa a doua a play-off-ului Europa League la fotbal, campioana Austriei a surclasat-o pe FC Viitorul Constanța cu scorul de 4-0 (2-0). Austriecii nu au avut nicio emoție în fața echipei românești, jucându-se copilăros cu apărarea ”regelui” căruia i-au dat ”șah” încă din primele 10 minute ale meciului. Echipa din Salzburg a deschis scorul în min. 7, prin Munas Dabbur, după o combinație simplă cu Wolf.

FC Viitorul a fost depășită la toate capitolele, echipa austriacă obținând o victorie facilă, care putea fi chiar mai drastică.

Portarul Buzbuchi l-a blocat in extremis pe Berisha (12), dar a fost victimă sigură în min. 38, când Fredrik Gulbrandsen a fost găsit liber în marginea careului de Wolf și a marcat fără emoții.

”Taurii roșii” și-ai mărit avantajul în debutul reprizei secunde, când Valon Berisha a marcat din penalty (53), după un fault comis de Hodorogea la Fredrik Gulbrandsen.

Pongracic a reușit să înscrie în min. 88, cu un șut din întoarcere din marginea careului, care l-a surprins pe Buzbuchi.

Campioana României a terminat meciul așa cum l-a început, adică, lamentabil. Aceeași ”performanță” a făcut-o și anul trecut când a fost eliminată din Europa League de fotbaliștii formației Gent care le-a administrat constănțenilor un scor de curtea școlii, 0-5.

Deși în cele două manșe din acest an, din Europa League, echipa ”regelui” a înscris doar golul de ”onoare”, scorul final fiind 7-1, ar trebui să fie mulțumiți la câtă ”valoare” a arătat pe terenul de fotbal.

Au evoluat echipele:

RB Salzburg: 33. Alexander Walke (căpitan) — 22. Stefan Lainer, 34. Marin Pongracic, 5. Duje Caleta-Car, 17. Andreas Ulmer — 13. Hannes Wolf (11. Marc Rzatkowski, 46), 8. Diadie Samassékou, 7. Reinhold Yabo, 14. Valon Berisha (4. Amadou Haidara, 65) — 21. Fredrik Gulbrandsen (41. Daka Patson, 56), 9. Munas Dabbur. Antrenor: Marco Rose.
Rezerve neutilizate: 1. Cican Stankovic — 24. Christoph Leitgeb, 25. Patrick Farkas, 44. Igor.

FC Viitorul: 31. Alexandru Buzbuchi — 19. Robert Hodorogea, 15. Bogdan Țîru (căpitan), 4. Marius Constantin (18. Dani Lopez, 46) — 2. Andrei Dumitraș, 99. Tudor Băluță, 11. Ionuț Vînă, 3. Sorin Rădoi — 10. Ovidiu Herea — 13. Florin Cioablă (25. Aurelian Chițu, 58), 20. George Țucudean (24. Denis Drăguș, 24). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Rezerve neutilizate: 12. Victor Rîmniceanu — 5. Sebastian Mladen, 23. Alexandru Cicâldău, 27. Eric De Oliveira Pereira.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *