Uraganul Harvey continuă dezastrul în statul american Texas

Cel mai puternic uragan din ultimii 50 de ani care s-a abătut asupra statului american Texas a provocat pagube de sute de milioane de dolari. Până în prezent, s-a înregistrat decesul a două persoane, a anunţat Biroul pentru Aplicarea Legislației de Siguranță și de Mediu al Departamentului de Interne al SUA. Aceeaşi sursă informează că uraganul Harvey a întrerupt aproximativ 25% din producția de petrol din Golful Mexic.

Agenția Reuters precizează că este vorba de o scădere de circa 428.568 de barili a producției zilnice de 1,75 milioane de barili. De vineri până sâmbătă, s-a întrerupt funcționarea altor instalații de extracție. Și producția de gaz a scăzut cu aproximativ 2,36 milioane de metri cubi pe zi.

Specialiştii în meteorology au anunţat că Harvey, a scăzut în intensitate, dar precipitaţiile vor fi foate abundente în yilele următoare, depăşind chiar şi 100 de litri pe metru pătrat.

Sâmbătă, guvernatorul statului Texas, Greg Abbott a declarat starea de urgență în încă 20 de comitate. În prezent, sunt în stare de urgență 50 din cele 254 de comitate texane.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *