Polițiștii de frontieră din zona Moravița au prins 12 cetățeni afro-asiatici care încercau să treacă ilegal granița din Serbia în România

Polițiștii de frontieră au organizat luni, un filtru pe drumul E70, la zona de frontieră Moravița-Denta, în cadrul unei acțiuni privind combaterea traficului de migranți. Ei au au depistat în zona de competență 12 cetățeni afro-asiatici, călăuziți de un cetățean sârb, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

”Polițiștii de frontieră din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către municipiul Timișoara. Șoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele polițiștilor și au trecut în viteză prin baraj, punând în pericol integritatea acestora, rănind ușor un polițist și avariind totodată mai multe autoturisme ale instituției”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițiștii de frontieră au încercat să oprească regulamentar două mașini care nu au oprit la semnalele organelor de control. Pentru a reuși imobilizarea autoturismelor și a șoferilor acestora, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, inițial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au țintit pneurile autoturismelor în cauză, reușind să oprească una din mașini.

Prin ricoșeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor care au fost transportate de urgență la spital, pentru a li se oferi îngrijiri medicale.

În urma acțiunii polițiștilor de frontieră au fost reținuți 12 cetățeni afro-asiatici și un cetățean sârb, șoferul uneia dintre mașini care transporta ilegal migranți afro-asiatici.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliției de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările și întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările față de cetățeanul sârb, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar față de cetățenii afro-asiatici, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *