”Iertați-mă, dar ajunge!” – premierul Mihai Tudose deranjează băncile care merg pe pierderi?

Foto: Evz.ro

Foto: Evz.ro

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, că a refuzat să primească salariul pe un card bancar, întrucât nu a dorit să achite comisioanele impuse pentru tranzacții.

” Am refuzat să îmi pun leafa pe card ca să nu trebuiască să îi dau băncii ăleia doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să îi dau, consider că nu merită”, a spus premierul.

Șeful Guvernului a prezentat și o “experiență” pe care a avut-o cu sistemul bancar.

“Am avut un cont în bancă, cu o sumă minoră în valută, era vorba de 500 de dolari, și după vreo doi ani m-a sunat banca să îmi spună că nu numai că nu mai am banii, trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că, de fapt, comisionul (…) a mâncat fondul. (…) Iertați-mă: ‘Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun’. Dar atunci asta a fost poziția mea ca persoană fizică”, a spus Tudose.

Șeful Guvernului consideră că sunt bănci serioase care își plătesc impozitele la stat și obțin profit și bănci care ”ne consideră proști că nu ne dăm seama ce fac”, și care declară că merg pe pierderi.

Premierul își dorește ca toate băncile care funcționează în România să intre în normalitate pentru că altfel,” iertați-mă, dar ajunge”,  a mai spus el.

În urmă cu ceva timp, premierul Tudose a amenințat că va face publică lista cu băncile care au declarat că merg pe pierderi și nu prezintă siguranță pentru populație. Asta a iritat lumea bancară, mai ales ca ANAF a început o serie de controale la acele bănci.

”Domnule, noi trebuie să facem niște lucruri în țara asta, am vorbit de spitale, am vorbit de educație, am vorbit de drumuri. Dacă tu îmi spui că ești bancă specializată pe profit (…), lucrezi cu banii noștri și spui că nu ai profit? Păi cred că ai o problemă. Să facă o activitate normală, să facă banking în România, să își plătească dările la stat. (…) Am mai auzit țipete și scâncete: ‘Domnule, dar știți câți bani plătim noi la stat?  Adică impozite pe clădiri și impozite pe salarii. Am înțeles că îți plătești impozitul pe clădirea mare și frumoasă făcută eventual tot cu banii noștri și îți plătești impozitul pe salariul ăla frumos, de șef de bancă. Păi nici pe alea nu vrei să le plătești? Eu vorbesc de impozitul pe profit, că dacă, repet, tu ești bancă și n-ai profit, avem o problemă”, a mai declarat Tudose.

Lucian Ionescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *