Începând din acest an vor crește cifrele de școlarizare în școli de agenți și subofițeri

Foto: Word Pres. ro

Foto: Word Pres. ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a găsit, se pare, o soluție pentru diminuarea deficitului de personal din  Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Soluția propusă este de a reduce de la 2 ani la un an perioada de școlarizare a agenților și subofițerilor de poliție și va crește cifra de școlarizare.

“Propunem modificarea cifrei de școlarizare pentru învățământul postliceal, ne referim la școlile de agenți și la școlile de subofițeri, de la 1.434 de locuri la 8.190. În principal, prin acest proiect de hotărâre noi facem un pas înainte în rezolvarea unei probleme importante pentru Ministerul Afacerilor Interne care privește reducerea deficitului de personal. Astfel, vom crește cifrele de școlarizare în școli de agenți și subofițeri. Vom ajunge undeva între 3.000 și 5.000 de absolvenți pe an, comparativ cu 1.400 de absolvenți cât înregistrăm în prezent. Deja avem sprijinul Ministerului Educației și am redus perioada de școlarizare de la 2 ani la un an în școlile de subofițeri”, a anunțat Carmen Dan, la începutul ședinței de Guvern.

De asemenea, ministrul MAI a anunțat că vor fi achiziționate echipamente de protecție, și anume veste anti-înjunghiere.

“În zilele următoare vom urca în SEAP și o serie de acorduri cadru pentru achiziția de echipamente, veste anti-înjunghiere, așa cum am stabilit împreună”, a spus Carmen Dan.

Cât privește programa Academiei de Poliție, unde sunt pregătiți ofițeri de poliție, nu va prezenta modificări.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *