Ploi torențiale, grindină și vijelii începând de sâmbătă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ care va intra în vigoare sâmbătă, la ora 18:00. Potrivit sursei citate, atenționarea este valabilă în majoritatea regiunilor țării, până luni la aceeași oră. Sâmbătă se vor  înregistra frecvent maxime termice de 32-34 de grade, în timp ce în rest temperaturile vor scădea treptat.Pentru intervalul 2-5 septembrie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Descărcările electrice vor fi frecvente, iar ploile torențiale, vor fi  pe arii restrânse unde va cădea grindină.  Intensificările vântului pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a țării, iar din după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie în special în sud, centru și nord-est.

Pe parcursul zilei de luni, 4 septembrie, va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Regimul termic în prima zi a săptămânii viitoare va coborî comparativ cu cel  din weekend. Răcirea vremii va începe din vestul țării și va continua treptat să cuprindă toată țara.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *