După un an de ședințe, amânări și audieri, procesul lui Dragnea o ia de la zero

Foto: Evz.ro

Foto: Evz.ro

Procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu va fi reluat de la zero, după ce preşedintele completului a fost înlocuit.

„Judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiaşi cu cei care au participat la administrarea probelor din cursul procesului. Se impune reluarea cercetării judecătoreşti”, a spus, la începutul procesului noul preşedinte al completului de judecată, Constantin Epure.

Următorul termen de judecată urmează să aibă loc în data de 3 octombrie.

Atât avocaţii, cât şi procurorul de şedinţă, au fost de acord cu măsura dispusă de judecător.

Preşedintele completului de judecată a fost schimbat după ce judecătoarea Ana Maria Dascălu a decis să se pensioneze.

Noul şef al completului de judecată de la instanţa supremă, Constantin Epure, a dispus ca la  următorul termen de judecată, să se  prezente toţi inculpaţii din dosar.

Amintim că, actualul președinte PSD, Liviu Dragnea, a fost timis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

”În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, se arată în rechizitoriul făcut de procurorii de caz.

Cele două angajate sunt, potrivit procurorilor DNA, Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent. Cele două își desfășurau de fapt activitatea în cadrul organizației PSD Teleorman.

La termenul din 20 iunie, fostul şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din Alexandria, Constantin Balaban, inculpat în dosar, a declarat că nu a luat nicio măsură în cazul celor două angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman şi că a semnat acte “de frică” să nu fie dat afară.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonică Prodana, la dată comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

De asemenea, în cauză sunt judecaţi Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, Rodica Miloş şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Lucian Ionescu

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *