Tragedie pe o autostradă din Austria unde cinci români au murit şi alţi trei au fost grav răniţi

Foto: mae.ro

Foto: mae.ro

Un microbus în care se aflau opt cetăţeni de naţinalitate română a fost implicat într-un accident rutier pe o autostradă din Austria. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, cinci persoane au decedat iar alte trei au fost rănite grav.

“Cinci cetățeni au decedat iar trei au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internați cetățenii români, pentru a obține detalii cu privire la starea de sănătate a acestora și pentru a acorda asistență consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsuflețite”, precizează MAE.

Misiunea diplomatică a României a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora,

Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *