Denunțuri și emailuri false agită apele în DNA

Foto: Europafm.ro

Foto: Europafm.ro

Inspecția Judiciară a început cercetarea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, în urma unor denunțuri făcute de actuali și foști procurori care au lucrat în această instituție. În acest context, Laura Codruța Kovesi, a afirmat, luni, că au apărut noi forme de atac la adresa instituției pe care o conduce, cum ar fi emailuri false trimise în numele procurorilor anticorupție sau denunțuri false adresate Inspecției Judiciare.

“Și noi simțim, de un an și jumătate, că este un asalt pe justiție și se manifestă în diverse forme. Avem atacuri prin presă, mai nou (…) se trimit emailuri false care conțin numele noastre, ale celor din DNA către diverse persoane. (…) Am primit o sesizare de la o persoană care a spus că a primit un email de la o adresă ce conținea numele meu. Am și trimis-o la Parchetul General să facă plângere. Se fac sesizări false la Inspecția Judiciară. Cineva a semnat în numele unui procuror o sesizare și a spus că procurorul șef al DNA a făcut presiuni asupra lui într-un dosar. Când Inspecția Judiciară a verificat, a ajuns la concluzia că acea semnătură era falsă și că acel procuror din DNA niciodată nu a făcut o sesizare”, a declarat Kovesi, la Europa FM.

De asemenea, Kovesi a afirmat că indiferent de presiunile care se exercită asupra instituției pe care o conduce, aceasta își va continua activitatea în lupta anticorupție.

“Ne confruntăm cu aceste propuneri de modificări legislative, cu atacurile, cu tot felul de situații în care ni se spune că DNA-ul va fi reorganizat, că se vor tăia competențele, că se modifică legislația. Da, este un asalt asupra noastră. (…) Nu ne lăsăm intimidați, nu ne lăsăm hărțuiți și ne facem treaba. Nu facem nimic în plus sau în minus față de ce făceam în anii anteriori. Dar, sigur, tensiune există, pentru că este și acest asalt asupra noastră, dar noi nu cedăm. (…) Câtă vreme vom avea corupție în România, niciodată acest lucru nu se va termina”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Întrebată dacă are vreo legătură cu o înregistrare apărută în presă în care inspectorul Mihaela Focică s-a plâns că asupra ei ar fi fost făcute presiuni în legătură cu redactarea unui raport de control, sau dacă a făcut vreodată presiuni asupra vreunui reprezentant al Inspecției Judiciare (IJ), Kovesi a răspuns:

“Dacă unul dintre inspectori s-a plâns inspectorului șef de presiuni, a doua zi trebuia să fiu investigată pentru acele presupuse presiuni. Dar într-o perioadă de trei luni de zile nu s-a întâmplat nimic, dimpotrivă, acel inspector a fost trimis să facă un control în DNA. Dar pot să vă spun foarte clar (…) — niciodată, niciodată nu am convocat un inspector în biroul meu, niciodată nu am avut relații personale cu inspectorii Inspecției Judiciare. Toate întâlnirile cu inspectorii au avut loc în cadru instituțional, atunci când au făcut controale sau verificări. (…) Niciodată nu am făcut presiuni asupra vreunui inspector și, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, atât inspectorul respectiv, cât și șefii săi ar fi trebuit să dispună o verificare cu privire la această situație”.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *