Spioni ruşi deconspiraţi de oile româneşti

Foto: m,gandul.info

Foto: m,gandul.info

Un cargobot sub pavilion togolez a intrat în coliziune, miercuri după-amiază, în jurul orelor 17.20, cu un vas rusesc de spionaj. Incidentul s-a petrecut în apele Mării Negre, la 40 de kilometri nord de strâmtoarea Bosfor.

Nava a sosit luni în Portul Midia Năvodari, de unde a plecat 2 zile mai târziu, tranzitând portul Constanţa cu destinaţia Iordania.

Cargobotul la bordul căruia se aflau 8.800 de berbecuţi cumpăraţi din România a părăsit Portul Midia, sub pavilion togolez, miercuri. Nava a intrat în coliziune cu un vas de supraveghere aparţinând Marinei Militare Ruseşti.

Din cauza unei ceţe dense, impactul a fost atât de puternic, încât vasul militar s-a ales cu o gaură uriaşă în coca şi nu a mai putut fi salvat, scufundându-se. În urma unei misiuni de salvare, întregul echipaj format din 78 de membri a fost salvat . Incidentul raportat de autorităţile maritime turceşti a fost anunţat  la Ministerul Apărării de la Moscova.

Chiar dacă din pricina procedurilor, transportul va întârzia, cele 8.800 de oi vor ajunge în siguranţă la destinaţie.

Cargoul „Youzarsif-H“ a fost construit acum 40 de ani în şantierul naval din Hamburg, iar în ultimii ani a fost folosit pentru transportul de animale. Navighează în prezent sub pavilionul statului african Togo.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *