Cei doi bărbaţi găsiţi morţi pe un cîmp de lângă Târgovişte au fost executaţi cu o armă de vânătoare

Foto: Cancan.ro

Foto: Cancan.ro

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa este în plină alertă din cauza celor doi bărbaţi găsiţi împuşcaţi pe un câmp, la Nisipuri, în apropierea municipiului Târgoviște. De două zile, poliţiştii caută indicii care să-i conducă spre autorul (sau autorii) omorului.

Totul a pornit după ce au fost descoperite corpurile a doi bărbaţi împuşcaţi. Unul este un consilier local, iar celălalt, un angajat de-al său. Ar fi fost executaţi cu arme de vânătoare, cel mai probabil de braconieri.

Cadavrele au fost descoperite de un trecător, pe un câmp din cartierul sârbesc, unde sunt grădini de legume. El a sunat la 112.

Una dintre victime este Gheorghe Ifrim, în vârstă de 40 de ani, consilier local la primăria Răzvad, iar cealaltă un angajat al politicianului cu vârsta de 49 de ani.

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă, cea  mai probabilă variantă a morții celor doi bărbaţi este omorul, dar nu sunt excluse nici alte piste.

Un prim scenariu al morţii celor doi ar fi că una dintre victime ar fi observat unul sau mai mulţi braconieri, la aproximativ 500 de metri de locul în care erau. N-au stat pe gânduri şi ar fi mers să discute cu ei.

Dialogul s-a aprins și, la un moment dat, braconierii ar fi tras în plin în cei doi cu armele de vânătoare. Primul a căzut la pământ consilierul, în timp ce angajatul său ar reuşit să fugă. După 100 de metri, spun poliţiştii, a fost şi el răpus de gloanţe.

O altă ipoteză analizată de procurori ar fi chiar o reglare de conturi între consilier şi nişte indivizi care ar fi fost datori politicianului. Pentru că nu aveau bani să-şi achite datoria, indivizii l-au urmărit pe politician şi l-au împuşcat. Bărbatul care-l însoţea pe politician s-a aflat la locul nepotrivit, fiind împuşcat doar pentru că “martorul trebuia eliminat”.

”La momentul acesta este un caz cu autori necunoscuţi, nu vă putem nici confirma, nici infirma că cei doi bărbaţi sunt victimele braconierilor. S-a tras de foarte aproape cu alice. Sunt plăgi împuşcate în abdomen şi cap. Se fac cercetări în continuare, nu aş putea să vă spun care este primul dintre cei doi care a căzut împuşcat. A existat o conversaţie telefonică a uneia dintre victime, în care a vorbit despre cineva la braconaj. Există un cerc foarte mare de bănuiţi, pentru că este vorba de o armă, este vorba despre cei care deţin legal arme, apoi sunt luaţi în calcul şi cei care sunt deţinători nelegali de arme şi e un cerc foarte mare de bănuiţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Camelia Matei.

Echipe de polițiști sunt mobilizate în tot județul și fac cercetări ample, inclusiv la persoanele care dețin arme.

Problema este destul de complicată pentru că în judeţul Dâmboviţa există aproximativ 145.000 de deţinători de arme, iar numărul celor care doresc să se înregistreze ca deţinători de arme letale de foc este foarte mare. Şi asta datorită uşurinţei cu care se pot achiziţiona astfel de arme. Cererile sunt atât de mari pentru înregistrarea armelor de foc încât mulţi deţinători se duc în alte judeţe pentru a intra în legalitate.

În sprijinul poliţiştilor din Dâmboviţa au fost trimişi şi doi specialişti de la IGPR. În raportul făcut în urma autopsiei, fiecare dintre cei doi bărbați prezintă urme de intrare a alicelor. Din primele informații, incidentul s-ar fi produs joi, în jurul orei 13.00, iar în jurul orei 18.00 polițiștii ar fi ajuns la fața locului, anunțați la 112.

La câţiva kilometri de locul teribilei întâmplări, poliţiştii au găsit un autoturism abandonat, care este posibil să aibă legătură cu moartea bărbaţilor. Există, însă, şi voci care spun că de la data asasinatului şi până azi, asasinul (asasinii) ar fi avut timp să părăsească ţara.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *