Încurcate sunt drumurile prin Galați și iluminate doar pe alocuri

Foto: Presagalati.ro

Foto: Presagalati.ro

Panouri și perdele luminoase, brazi artificiali, şiruri luminoase cu leduri sau figurine, personaje specifice sărbătorilor de iarnă și instalații tridimensionale. Toate acestea vor umple de bucurie privirile gălățenilor pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. O intrebare se pune însă: cine plătește energia electrică pentru toate acestea? Valoarea este destul de mare și anume, nu mai puțin de 1,7 milioane de euro, fără TVA. Răspunsul este greu de dat chiar și de Primăria Galați pentru că începînd cu luna septembrie administrarea iluminatului stradal a expirat. De atunci, iluminatul stradal din municipiul Galaţi nu mai este administrat de nicio societate comercială.

Sistemul funcţionează din inerţie, iar în cazul unor avarii nu există nici măcar echipe de intervenţie.

Scandalul iscat între primărie și o firmă care a pierdut licitația pentru sistemului de iluminat stradal, a fost blocată de două ori. Era vorba de un contract în valoare de 580.000 lei, fără TVA.. Din această cauză, în acest moment nu există iluminat stradal în cîteva zone din oraș.

Despre această situație, Primăria Galați spune că: ”Procedura este în derulare. A apărut încă o contestaţie, la a doua licitaţie. Acum contestaţia este în curs de soluţionare. Aşteptăm soluţionarea”. Când se va rezolva situația, nimeni nu știe.

Cu toate aceste situații nedorite, licitaţia pentru iluminatul festiv în oraşul Galaţi s-a încheiat. Procedura a decurs fără contestaţii, iar câştigătoare a fost declarată Luxten Lighting Company SA, firma care a participat şi la licitaţia pentru iluminatul stradal.

”Contractul privind închirierea şi montarea echipamentelor pentru iluminatul festiv din oraşul Galaţi a fost câştigat de asocierea MK Lightning S.R.L şi Luxten Lightning Company S.A. Valoarea contractului este 1.716.850 lei, fără TVA. Echipamentele pentru iluminatul festiv de sărbători vor fi montate pe străzile şi bulevardele din municipiul Galaţi, în parcuri, rondouri şi esplanade, intrări în oraş, intersecţii”, precizează Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *