Bani mai mulți pentru ministerul Educației în 2018

Foto: Gandul.ro

Foto: Gandul.ro

În cadrul unei întâlniri de lucru, la Baia Mare, cu directori de unități de învățământ preuniversitar din județul Maramureș, ministrul Liviu Marian Pop a anuțat că Guvernul a aprobat la ultima ședință o rectificare bugetară pozitivă pentru Ministerul Educației Naționale (MEN). Rămânând pe palierul finanțării, ministrul Educației prevede că MEN va beneficia anul viitor de cel mai mare buget din ultimii 10 ani.

“Vom avea în această lună o rectificare bugetară pozitivă, vom plăti banii prevăzuți de sentințele judecătorești, inclusiv dobânzile aferente, nu sunt probleme cu plata salariilor, iar proiectul de buget pentru anul viitor va fi cel mai mare din ultimii 10 ani”, a declarat ministrul Educației la Baia Mare

De asemenea,  a fost anunțată lansarea proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED), în cadrul căruia va fi asigurată abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice (15.000 din învățământul primar .i 40.000 din învățământul gimnazial) în vederea unei abordări metodologice centrate pe competențe-cheie, în acord cu noul curriculum.

“Săptămâna viitoare vom avea lansarea publică a CRED, cel mai important și mai mare proiect dedicat formării cadrelor didactice. Credem că accentul trebuie pus pe resursele umane din educație, deoarece nu se poate face reformă și nici nu putem avea un sistem performant fără cadre didactice bine pregătite, calificate și competitive (…) Experiența și dăruirea dumneavoastră pot reprezenta un plus pentru sistemul românesc de educație. Am spus-o la toate întâlnirile și dezbaterile de până acum și reiterez această credință a mea că bunele practici identificate la nivel local trebuie extinse la nivel național”, a mai spus ministrul Liviu Marian Pop.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *