Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, este erou național sau țap ispășitor?

Foto: Stiripesurse.ro

Foto: Stiripesurse.ro

După ceremonia de marți de la Cotroceni când Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, , a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a reproșat acestuia, în ședința de guvern de a doua zi, miercuri, cerându-i să dea explicaţii Guvernului după ce a spus că preţurile alimentelor cresc din cauza deficitului bugetar.

“Prețurile la unele produse au crescut nejustificat, imediat am instituit la nivelul ministerului o echipă de control, dealtminteri și ieri cu aprobarea dvs au intrat în dispozitiv toate instituțiile statului să verifice ce și cum. Am făcut și o adresă președintelui Consiliului Concurenței și l-am rugat să intervină, pentru că sunt elemente pe care noi nu le cunoaștem, dat fiind faptul că ele nu se justifică, din punct de vedere al calculelor pe care le facem și al logicii privind desfășurarea sistemului de producție”, a spus Daea în şedinţa de Guvern.

”Am rugat prin adresa scrisă, că așa este normal între instituțiile statului să comunicăm așa cum trebuie, președintele Consiliului Concurenței care dacă este astăzi aici poate să mai dea o dată explicația pe care eu nu aș cataloga-o decât împotriva tării. Foarte atent spun acest lucru și foarte apăsat. Pentru că a spune că sunt diferențe ca urmare a faptului că au schimbat că e deficitul bugetar mi se pare prea mult”, a explicat ministrul Daea.

Marţi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a spus că scumpirile ar putea fi efectul creşterii deficitului bugetar.

Foto: stiripesurse.ro

Ignorând disputele dintre președintele Consiliului Concurenței și ministrul Agriculturii, președintele Klaus Iohannis a semnat, iar premierul Mihai Tudose a contrasemnat, ordinul prin care i se atribuie ce-a mai mare distincție a statului român lui Bogdan Chirițoiu pentru “contribuția semnificativă la protejarea și stimularea concurenței pe piața românească, în vederea dezvoltării unui mediu concurențial adecvat, pentru o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor.”

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *