Până la sărbătorile de iarnă va fi implementat biletul unic, valabil pentru RATB și Metrorex

Foto: Forum.metrouusor.com

Foto: Forum.metrouusor.com

După eșecul din anul 2012 când a fost pentru prima oară implementat biletul unic, valabil pentru transportul în comun terestru și pentru metrou, datorită neînțelegerilor dintre companiile Metrorex și RATB, iată că acum se revine la priectul inițial. Consilierii generali Consilierii generali din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au aprobat, luni, introducerea biletului unic.

În cadrul şedinţei de CGMB, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că doreşte ca acest tichet să fie disponibil până la sărbătorile de iarnă.

„Am convocat o sedinţă de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a dezbate şi vota împreună implemetarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului Bucureşti. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Ne întâlnim în regim de urgenţă ca până la începutul sărbătorilor de iarnă să putem implementa acest proiect. Cetăţenii vor putea să călătorească şi cu autobuzul şi cu metroul”.

Biletul unic 60 minute (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) va costa cinci lei, biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. şi Metrorex) va costa 34 de lei, iar abonamentul de o zi (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) va avea preţul de 17 lei, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor publicat, luni, pe site-ul instituţiei.

În ceea ce priveşte modul de decontare între cei doi operatori de transport, în cazul biletului unic cu valabilitate de 60 de minute, RATB va reţine 1,30 lei, iar Metrorex 2,50 lei. În ceea ce priveşte biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie, RATB va încasa 13 lei, iar Metrorex 20 de lei, iar pentru abonamentul de o zi, RATB va reţine 8 lei, iar Metrorex – 8 lei.

Ultima validare a biletului unic se poate face cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite (60 min.) şi permit călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţia de metrou.

Abonamentul de o zi valabil pe liniile RATB şi Metrorex permite un număr nelimitat de validări, atât la RATB, cât şi la Metrorex, are valabilitate 24 de ore începând cu ora şi minutul la care se face prima validare şi permite călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţia de metrou.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *