Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, face acuzaţii grave în cazul doctorului Mihai Luncan

Foto: stirimondene.eu

Foto: stirimondene.eu

După începerea urmăririi penale demarată de anchetatori în cazul doctorului Mihai Luncan, au început să iasă la iveală tot felul de lucruri care, chiar dacă se ştiau sau se bănuiau că există, nu se spuneau. Motivele sunt multiple. Cum site-urile de pe internet sunt acum la îndemâna majorităţii oamenilor, aceştia prind uşor curaj şi încep să vorbească. Unul din motive este acela că doctorul  Mihai Luncan atunci când era pe „val”, beneficia de o presupusă protecţie care se întindea până în zone nebănuit de înalte. Dacă atunci protecţia era de cu totul altă factură, acum ea se manifestă prin prezumţia de nevinovăţie.

Interesant este un „duel” al vorbelor de pe Facebook între fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi actualul ministru al acestei instituţii, Florian Bodog.

Vlad Voiculescu face dezvăluiri:

Despre relaţia privilegiată a domnului Lucan cu domnul Bodog nu ştim de ieri, de astazi. Înteleg că ar fi şi rude, ceva naşi/fini în familie… sper să aflăm cu toţii în curând.

Decapitarea Corpului de Control (exact aşa cum ameninţase domnul Lucan) nu venea decât să confirme ceea ce ştiam… ca ameninţările domnului Lucan aveau ca bază relaţia privilegiată cu politicienii ce aveau să se instaleze din nou după alegeri.

Despre faptul că domnul Lucan avea permanent informaţii clasificate din interiorul ministerului… ştiam de asemenea. Parte dintre cei care îi transmiteau fiecare pas îmi sunt prea bine cunoscuţi. Despre alţii, sper să aflăm cu toţii mai devreme sau mai târziu.

La insistenţele DIICOT, după ce lucruri de o gravitate extremă fuseseră transmise către DIICOT în August şi în Noiembrie 2016, domnul Bodog a fost obligat să trimită din nou Corpul de Control.

Astfel, în perioada 15.05.2017-26.05.2017, când 7 persoane (Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii şi membrii ai Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti) au realizat un simulacru de control la Cluj. În Minister se ştia foarte clar care sunt instrucţiunile… să găsească cât mai puţine lucruri… misiune de care echipa s-a achitat cu brio.

Iar pentru asta, au fost trataţi cum se cuvine: cazarea echipei de 7 persoane la Grand Hotel Italia Cluj (5 stele!) – deşi legea permite oficialilor să se cazeze la hoteluri de maxim 3 stele – cu mese şi băutuă la discreţie (un mic detaliu demn de alte epoci vedeţi în fotografiile ataşate). 

Factura care la un calcul simplu ar trebui să depăşească 6000 de euro… nu ştim cine a achitat-o.

Aseară, domnul Florian Bodog a mers la sediul DIICOT Bucureşti pentru a da câteva declaraţii. Sper ca procurorii să afle mai multe… atât de la domnul Bodog cât şi de la distinşii domni şi doamne din MS care s-au ocupat cu protejarea infractorilor”.

Florian Bodog a reacţionat şi el vineri pe Facebook, după ce a dat declaraţii la sediul DIICOT:

„În calitate de ministru al Sănătății, am colaborat instituțional cu magistrații DIICOT încă din faza cercetării deschise împotriva prof. Mihai Lucan.
În cursul zilei de ieri, am dat declarații complete, în calitate de martor, în acest dosar. Ca de fiecare dată, am răspuns favorabil demersurilor justiției și voi continua să fac același lucru ori de câte ori sunt solicitat, ca ministru dar și ca cetățean.
Deoarece există o ancheta în curs am datoria și responsabilitatea unui comportament discret, prudent și rezervat. Voi sprijini pe căi instituționale, în măsura competențelor de care dispun, aflarea adevărului în acest caz, ca și în celelalte dosare din Sănătate”.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *