Sute de studenţi din ţară au venit la Timişoara pentru a protesta faţă de Legile Justiţiei

Foto: ziuadevest.ro

Foto: ziuadevest.ro

În Bucureşti, Constanţa sau Timişoara, zeci de mii de oameni din toate caregoriile socio-profesionale au manifestat în stradă împotriva modificării legilor justiţiei.

Sâmbătă, chiar de sărbătoarea Bobotezei, peste 200 de studenţi din 15 centre universitare din România s-au adunat în centrul Timişoarei pentru a protesta faţă de Legile Justiţiei. Ei au depus candele aprinse lângă un sicriu pe care scrie “Justiţia”.

Acţiunea a fost organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Participanţii la eveniment au pornit într-un marş din Complexul Studenţesc spre centrul Timişoarei.

Ajunşi în Piaţa Operei, studenţii au început să scandeze “Visul meu din studenţie, o ţară fără hoţie”, “Am venit din toată ţara, protestăm la Timişoara”, “Să vă fie frică, studenţii se ridică”, “Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”.

De asemenea, manifestanţii au ţinut în mâini afişe cu mesaje precum “6, 6, vin studenţii”, “Studenţi pentru justiţie” sau “Nu corupţiei”.

“Ne-am alăturat protestelor din ţară, din dorinţa de a încerca să blocăm adoptarea acestor legi ale justiţiei şi a modificărilor la Codul Penal şi de procedură penală. Protestăm la Timişoara pentru că este un loc simbolic pentru toţi, aici a început Revoluţia. Am venit cu un sicriu pentru că nu ne dorim ca justiţia să ajungă acolo, să fie îngropată. Din păcate, acolo se va ajunge dacă aceste legi vor fi adoptate”, a declarat preşedintele ANOSR, Marius Deaconu.

Studenţii au cântat, în timpul protestului, şi imnul României, iar apoi s-au deplasat în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *