Austria vrea măsuri speciale de urgență împotriva noului val de emigranți din Siria, Irak și Afganistan

Foto: Blacknews.ro

Foto: Blacknews.ro

Ministrul de Interne al Austriei, Herbert Kickl, membru al Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreaptă), a anunţat joi înfiinţarea „unei unităţi de apărare a frontierelor“, care va avea rolul de a gestiona un masiv aflux de imigranţi din  Siria, Irak și Afganistan. Dispozitivul special de intervenţie pentru controale va fi înființat la frontiera cu Italia.

“Este vorba de o unitate pentru intervenţii rapide care poate fi mobilizată în doar câteva ore la frontieră. Obiectivul este de a asigura o gestionare ordonată a frontierelor în câteva ore. Nu se va mai întâmpla să treacă cineva fără control“, a promis ministrul Herbert Kickl.

Securizarea graniței, este necesară, potrivit oficialului austriac, având în vedere că, recent, grupurile de refugiați au devenit extrem de nerăbdatoare să treacă frontiera austriacă și au început să se comporte agresiv.

“Aplicăm măsuri eficiente de control pentru a evita repetarea situaţiei din anul 2015”, când sute de mii de extracomunitari au ajuns în Austria, a dat asigurări ministrul austriac de Interne.

Reamintim că în 2015, în timpul crizei imigranţilor, sute de mii de persoane provenind din Siria, Irak sau Afganistan au tranzitat Austria pentru a ajunge în Germania sau în alte ţări din vestul şi nordul Europei. În acel an, Austria a înregistrat un număr record de cereri de azil.

Atunci, Herbert Kickl a intrat într-o polemică cu mai multe asociații, după ce a propus cantonarea solicitanţilor de azil în mod „concentrat“ în centre speciale. Zeci de mii de austrieci au ieşit în stradă pentru a denunţa această propunere, subliniind că aduce aminte de lagărele naziste.

“Vorbim despre asigurarea unei ordini, de controlul accesului în țara noastră, nu vorbim despre închiderea graniței”, a spus Herbert Kickl.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *