Totul s-a întâmplat la Chișinău. Un bărbat fără mâini și fără picioare a fost condamnat pentru huliganism

Foto: stirileprotv.ro

Foto: stirileprotv.ro

Un bărbat fără mâini și fără picioare din Chișinău trăiește o dramă greu de închipuit că se poate întâmpla. Nicolae Ceban a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la un an de închisoare pentru că ar fi bătut un polițist.

Bărbatul a ajuns pe mâna oamenilor legii după ce polițistul Victor Crețu a depus o plângere pe numele lui în vara anului 2016.

Pe una din străzile din Chișinău s-a produs un accident de circulație. Curios să vadă ce s-a întâmplat, aflându-se în zonă, Nicolae Ceban s-a apropiat de locul accidentului, asemenea multor oameni aflați acolo. Aici, s-ar fi luat la harță cu polițistul, care l-ar fi lovit cu pumnul în față. Fiind în cărucior cu rotile a ajuns destul de greu la secția de poliție din cartier pentru a-l reclama pe polițistul care l-a lovit. Aici, stupoare. Polițistul ajunsese înaintea lui și deja depusese o reclamație pe numele persoanei infirme, în care l-a acuzat că ar fi atacat omul legii și i-ar fi deteriorat mașina. Inspectorul care a instrumentat cazul a fost și el împotriva lui Nicolae Ceban, afirmînd că trebuie pedepsit pentru fapta lui.

Polițistul Victor Crețu, cel care a susținut că a fost bătut de Nicolae Ceban, spune: ”Dumnealui minte, eu nu l-am tras de pe trotuar în mijlocul sensului giratoriu, să am ceva conflict cu dumnealui. Eu și acum am semn la picior cum am fost lovit, pe uniformă, la serviciu. La picioare am fost lovit cu o bara de metal de la cărucior.”

Chiar și instanța de judecată a fost de partea polițistului. Degeaba Nicolae Ceban a susținut că în starea lui nu ar fi avut cum să facă faptele de care este acuzat. După nenumarate încercări, abia luna trecută, Curtea de Apel a admis plângerea depusă de Nicolae Ceban pe numele polițistului, trimițând-o la rejudecare primei instanțe.

Până atunci, Nicolae Ceban, bărbatul fără mâini și fără picioare, se face responsabil de hugalism și a primit un an de închisoare cu suspendare, însă în cazul său a fost aplicată și legea amnistiei, eliberându-l astfel de răspundere penală. Avocatul spune că deși clientul său nu va petrece nicio zi după gratii, totuși, cazierul îi rămâne pătat.

Nicolae CEBAN: “Sincer nu m-am așteptat. Eu stiu că eu nu sunt vinovat cu absolut nimic. În primul rând nu l-am bătut și nu a fost totul așa cum spune el și nu știu de ce judecătorul așa a decis.”

”Huliganul” încă mai speră ca la a doua instanță să i se facă dreptate.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *