O altă amânare a procesului ”teroriștilor” de la Târgu Secuiesc

Doto: Dejulmeu.ro

Doto: Dejulmeu.ro

Procesul în care extremiștii Szocs Zoltan şi Beke Istvan, lideri ai grupării “Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, sunt judecați la Înalta Curte de Casație și Justiție continuă chiar și după ce aceștia au primit în urmă cu un an de zile o condamnare din partea  Curții de Apel București la 10 luni şi 8 zile, respectiv 11 luni şi 6 zile închisoare cu executare. Ei sunt acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

La ședința din data de 14 martie 2018 a fost audiat, în prezența inculpaților, martorul sub acoperire care de altfel a și predat autorităților înregistrarea din data de 10 octombrie 2015, dată la care a avut loc o întâlnire a mai multor membri HVIM când se presupune că s-a pus la  cale atentatul programat a avea loc de Ziua Națională a României.

La audiere, martorul a recunoscut că la întâlnirea respectivă propunerea de a confecționa un dispozitiv explozibil a aparținut lui Szocs Zoltan iar de confecționarea acestuia urma să se ocupe Beke Istvan care se pricepe la montaje electronice.

De asemenea, martorul sub acoperire a mărturisit că detonarea dispozitivului exploziv urma să aibă loc la Târgu Secuiesc cu ocazia manifestării dedicată Zilei de 1 Decembrie.

La întrebarea procurorului de caz cu ce scop a predat autorităților acea înregistrare unde și el a participat, martorul a spus: ” Pentru că ar fi putut duce la pierderea de vieți omenești”.

La ședința publică din data de 23 martie, completul de judecată a aprobat o nouă cerere de amânare, formulată de avocații apărării, programând o nouă înfățișare pentru data de 4 mai 2018.

Ileana Kiss

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *