Autospeciale noi pentru polițiștii de imigrări

Foto: MAI

Foto: MAI

Problema parcurilor auto din cadrul inspectoratelor pentru imigrări este de foarte mare interes și cunoscută la nivelul Inspectoratului General ce aparține Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Deocamdată, înzestrarea parcului auto al Inspectoratului General pentru Imigrări reprezintă 70% din necesitatea acestui departament. În condițiile în care problema imigranților la nivel european a devenit prioritate de maxim interes în majoritatea țărilor membre ale UE și în România trebuie asigurat un serviciu polițienesc de calitate în combaterea migrației ilegale.

Ca atare, MAI a achiziționat, prin licitație publică deschisă, 15 autospeciale Dacia Duster în valoare totală de 1.542.921 lei cu TVA. Autospecialele vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru polițiștii de imigrări și sporesc mobilitatea în combaterea migrației ilegale.

Potrivit unui comunicat de preă remis de Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General pentru Imigrări, ”Autospecialele marca Dacia Duster au fost achiziționate în cadrul Proiectului European „Consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul returnării prin dotarea cu autovehicule”, finanţat prin Fondul Azil, Migrație și Integrare.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul combaterii imigraţiei ilegale şi returnării prin îmbunătăţirea dotării cu autoturisme destinate acestor activităţi.

Autospecialele sunt dotate cu staţii emisie–recepţie, sisteme de avertizare acustică şi optică și stații mobile.

Cele 15 autospeciale vor fi repartizate structurilor teritoriale pentru imigrări din Ialomița, Brașov, Brăila, Călărași, Covasna, Alba, Cluj, Bacău, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Hunedoara, Harghita, Tulcea, Prahova și Sălaj.

La repartizarea lotului, s-a avut în vedere starea tehnică și vechimea autovehiculelor din dotare, precum și nevoile operative ale structurilor pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona de competență”, se mai precizează în comunicatul MAI.

Amintim că numai în anul 2018, în România au fost depistaţi 769 de străini în situaţii ilegale, fiind emise 122 decizii de returnare, iar 261 de persoane au fost îndepărtate sub escortă.

Întregul efort de îmbunătăţire a mobilităţii polițiștilor de imigrări are ca beneficiar final cetăţenii, prin asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate în combaterea migrației ilegale și punerea în executare a măsurilor de returnare.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *