Primăria Capitalei acordă 500 de locuințe cadrelor medicale ce lucrează în București

Foto: observator.ro

Foto: observator.ro

Proiectul care prevedea acordarea de locuințe de serviciu cadrelor medicale a fost aprobat la ultima ședință a Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Prin rectificare bugetară, Primăria Generală a Capitalei are undă verde pentru începerea procedurilor de cumpărare a 500 de apartamente cu două și trei camere și garsoniere, reprezentând locuinţe de serviciu pentru medicii şi asistentele care lucrează în spitalele din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB).

Obiectivul urmărit în ceea ce priveşte achiziţionarea locuinţelor de serviciu este reprezentat de atragerea personalului medical specializat care să îşi desfăşoare activitatea în spitalele aflate în administrarea CGMB, prin ASSMB”, se arată în priectul aprobat de CGMB.

Pentru achiziționarea a 94 de garsoniere şi 406 apartamente cu două sau cu trei camere, Primăria Capitalei a alocat în bugetul din acest an 15 milioane de euro. Locuinţele, în regim ANL, vor fi acordate, cu prioritate, cadrelor medicale cu copii în întreţinere şi medicilor rezidenţi.

Locuinţele trebuie să fie în Bucureşti, să fie aproape de o staţie de metrou, să aibă toate documentele în regulă, să nu se afle pe lista imobilelor încadrate la risc seismic, să fie racordate la reţeaua de energie termică, electrică şi să aibă toate celelalte utilităţi, să deţină instalaţii de prevenire şi stingere a incendiilor, să aibă lift funcţional şi rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Deși proiectul a fost aprobat la ședința din 4 mai, listele cu medicii și asistentele care solicită locuințe de serviciu au fost făcute încă de la aflarea existenței proiectului.

Astfel, Spitalul “Victor Babeş” solicită cinci garsoniere şi 15 apartamente, la Spitalul “Cantacuziono”, 73 de angajaţi solicită locuinţe de serviciu, la Spitalul “Carol Davila” au fost cerute şase apartamente cu două camere şi două garsoniere, la Centrul de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţelor pentru Tineri au fost solicitate opt garsoniere și patru apartemente, la Spitalul “Colentina” au fost cerute zece apartamente şi 15 garsoniere, la Spitalul “Colţea” – 17 garsoniere, 110 apartamente, la Spitalul “Filantropia” s-au solicitat trei garsoniere şi patru apartamente, în timp ce Spitalul “Foişor” a cerut cinci apartamente şi cinci garsoniere, la Spitalul de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, au fost solicitate 15 garsoniere şi şase apartamente, la Spitalul de Psihiatrie “Constantin Gorgos” 30 apartamente și 33 de garsoniere, la Spitalul “Nicolae Malaxa” s-au înscris pe listă solicitanți pentru 12 apartamente, la Spitalul de Psihiatrie “Al. Obregia” se cer 31 de apartamente şi 21 de garsoniere, la Spitalul de Chirurgie Oro-maxilo-facială “Prof. Dr. Dan Theodorescu” se solicită şapte apartamente şi patru garsoniere, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” se cer șase apartamente, la Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Ştefan” a transmis ASSMB că un medic are nevoie de un apartament cu trei camere, doi asistenţi medicali au nevoie de două apartamente cu două camere, iar un referent solicită un apartament cu două camere, doi medici rezidenţi de la Spitalul de Boli Cronice “Sf. Luca” solicită două apartamente, la Centrul de Boli Reumatismale “Dr. I. Stoica”, se solicită cinci apartamente, la Spitalul “Sf. Maria”, 65 de angaţi solicită locuinţe de serviciu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *