Lovitură pentru PSD! Laura Codruța Kovesi este dorită în afara României

Foto: evz.ro

Foto: evz.ro

Credibilitatea și încrederea de care se bucură fostul șef al DNA Laura Codruța Kovesi face ca aceasta să fie dorită în rândurile unor partide politice.

Primul partid care a lansat o invitație oficială pentru Kovesi este USR care i-a trimis acesteia o invitație oficială de a se alătura formațiunii conduse de Dan Barna.

„Doamna Kovesi a primit din partea noastră invitația de a deveni membru USR”, a declarat marți Dan Barna, președintele USR.

Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chişinăului, a publicat un mesaj pe Facebook prin care o invită pe fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, să-și continue activitatea, în Republica Moldova.  

Luni, internetul a fost asaltat de mesaje în legătură cu acțiunea preşedintelui Klaus Iohannis, care a semnat decretul de demitere din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Printre oamenii publici care și-au exprimat un gând în acest sens, s-a aflat și fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Acesta i-a transmis lui Kovesi că o așteaptă în Moldova, dacă „nu are loc” în București.

Redăm integral mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Dorin Chirtoacă: 

Laura, nu ai loc la București? Vino la Chișinău

 

Dacă se face Unirea, se rezolvă și restul problemelor.

O revocare, anunțată prin purtător de cuvântamintește de comunicatele PCR date prin prezentatorii de știri. Poate nu revocare, poate promovare sau o altă acțiune cu caracter politic de nivel de șef de stat ar fi trebuit  urmeze?

Ar fi fost mai bărbăteștedacă venea alături de Kovesi la DNA semna de față cu ea revocare, precizând  e obligat de CCR  o facă, dar îi era alături și pe loc mai putea semna un decret de numire a sa în altă funcție, chiar mai înaltăîn același domeniu sau unul apropiat. Dar așa, s-a ascuns în spatele unui comunicat de presă.

Mai ia Klaus Iohannis al doilea mandat? La modul cum a avut loc „executarea”, semnarea și anunțarea „sentinței”, Laura poate candida cu succes la Președinția României în 2019!

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *