SCANDAL la început de an școlar. Avizele medicale sunt ILEGALE

Peste câteva zile încep școlile și încă nu se știe exact ce documente sunt necesare pentru înscrierea copiilor la școli și grădinițe. În fiecare an sunt cozi înterminabile la ușile medicilor de familie. Potrivit medicilor de familie, documentele cerute de conducerile școlilor sunt interzise de lege.

Analize, avize, adeverințe? Întrebări pentru care părinții care au copii de școala și grădiniță primesc răspunsuri contradictorii la începutul fiecărui an școlar.

Din proprie iniţiativă, dar şi trimişi de şcoală, ei îngroașă rândurile celor care aşteaptă la cabinetele medicilor de familie.

“La începutul școlii, atunci când nu începem un ciclu de învățământ, deci un an obișnuit, copiii nu au nevoie să vină neapărat să-și ia de la medicul de familie un aviz epidemiologic. Ei trebuie văzuți de către medicul școlar. Dacă începe un nou ciclu de învățământ, de exemplu cum începe clasa zero sau cum începe clasa a V-a, atunci e nevoie de o fișă medicală. Și fișa medicală se face de către medicul de familie doar când copilul intră prima dată-n școală”, a explicat Sandra Alexiu, medic de familie.

Au trecut 3 ani de când analizele medicale nu mai sunt cerute prin lege. Așa că, orice solicitare din partea școlilor sau grădinițelor este un abuz!

Cu toate acestea, există încă destule unități de învățământ, nu doar private, ci și de stat, care solicită aceste investigații,potrivit agerpres.ro

O altă problemă este legată de adeverințele pentru orele de educație fizică.

Medicul de familie poate emite doar o recomandare generală.

Dar adeverinţele de aptitudini, performanţă sau activități deosebite se eliberează numai de către un medic specialist.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *