INCREDIBIL: Cum a ajuns să se discute în Covasna despre drepturile minorităților naționale

În anul, în care România aniversează 100 de ani de la Marea Unire, instituții, organizații și diverse asociații din toată țara organizează evenimente pe această temă. Și Asociația „Identitate și Dialog” din Sfântu Gheorghe, organizează Conferința interetnică „Provocările diversității — drepturile minorităților naționale la 100 de ani în România”.

Evenimentul face parte din proiectul  „Drepturile minorităților naționale — 100 de ani în România” și este finanțat de Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României și va avea loc în data de 12 .09.2018 la un hotel din Sfântu Gheorghe, potrivit agerpres.ro

Conferința are ca scop „dezvoltarea dialogului instituțional din punct de vedere inter-etnic, identificarea unor oportunități de cooperare/colaborare minoritate-majoritate, îmbunătățirea climatului inter-etnic și a calității vieții în regiunile multi-etnice din țara noastră”, a afirmat Andriesei Alexandru, președintele Asociației „Identitate și Dialog”.

Programul conferinței se va deschide cu doua alocuțiuni vizând „Contribuția minorităților la făurirea statului român modern — personalități și evenimente marcante” și ”Multiculturalism și valori democratice în România”.

Potrivit sursei citate, printre tematicile conferinței se vor prezenta „Segregare versus integrare — oportunități, limite și provocări; Particularitățile învățământului universitar privat/de stat în limba minorităților naționale; Cooperarea între Administrația Centrală și Administrația Publică Locală pentru dezvoltarea de politici în beneficiul cetățenilor români, indiferent de etnie”.

La dezbateri au fost invitați membri ai Academiei Române, cercetători, profesori din cadrul unor Universități, reprezentanți ai instituțiilor administrative locale și centrale, liderii unor asociații ale minorităților naționale.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *